Haïti organiseert Caricom staatshoofdenconferentie

Haïti zal als gastheer optreden bij de eerstvolgende Caricom staatshoofdenconferentie (Caricom), die op 18 en 19 februari wordt gehouden. Dit is besloten op de 31ste Caricom meeting van 14 januari in Georgetown. Het zal voor de eerste keer zijn dat Haïti een conferentie van zo een gehalte organiseert. Dit eiland heeft ook voor het eerst en wel op 1 januari, het voorzitterschap van de Caricom in handen gekregen. De ministers die belast zijn met zaken de Caricom rakende, hebben intern ook al vergaderd over zaken die besproken zullen worden. De discussie over de punten die eventueel besproken zullen worden, is voortgevloeid na een presentatie die werd gehouden door de Trinidadiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Winston Dookaran, als uitvloeisel van het op gang zijnde integratieproces. Er zijn momenteel plannen in voorbereiding om het 40-jarig bestaan van de Caricom groots te vieren. Ook zal op de agenda in Haïti staan Carifesta 12, die van 16 tot en met 25 augustus in Suriname gehouden zal worden. Het is nog niet bekend of president Bouterse deze vergadering in Haïti zal bijwonen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: