Dokter Mahabier: ‘Ik ben geen apotheker, maar een arts’

‘Ik ben geen apotheker, maar een arts’, zegt dokter Mahabier heel onthutst tegenover Dagblad Suriname in reactie op een klacht van de patiënt Soma Mohabier. Deze deed onlangs haar beklag bij de krant dat de RGD-poli Groningen, waar betreffende arts verbonden is, gedurende wachtdiensten niet over een apotheek beschikt. Voor het verkrijgen van de nodige medicijnen moest zij helemaal naar Paramaribo afreizen. Volgens de dokter heeft hij zelf het probleem dat de wachtdiensten niet over een apotheek beschikken, vaker aangehaald bij de RGD. Het zou een weekendwacht betreffen waar de deuren van de apotheek van de betreffende RGD-poli, gesloten blijven.
De arts voegt eraan toe dat bovengenoemde patiënt te kampen had aan een oogontsteking. Hiervoor moest zij haar medicijn in een apotheek in Paramaribo afhalen. ‘Heeft de mevrouw u niet verteld dat zij een oogontsteking had opgelopen? Ik maakte mij zorgen om haar oog.’ Volgens Mahabier is het een risicofactor om patiënten zelf medicijnen te verstrekken.
De arts meldt dat hij vaker geconfronteerd wordt met patiënten die zich aanmelden op de weekendwacht met een eenvoudige griep. ‘Heel vaak komen geen dringende gevallen bij mij. Ik doe mijn best om ze te helpen en dan krijg ik dit nou.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: