12 maanden cel voor drugsverslaafde

Orlando Emanuels heeft zich schuldig gemaakt aan vijftal strafbare feiten. Hij heeft zijn concubine bedreigd. Op 1 november 2010 had de verdachte geld van zijn concubine weggepakt om cocaïne daarmee te kopen. Toen de vrouw hem daarmee confronteerde, bedreigde hij de vrouw met de dood. Naast dit feit werd aan de verdachte verweten dat hij een cellulair toestel en een auto-accu van zijn zus heeft weggenomen. Ook heeft hij een fiets buitgemaakt. Het laatste feit is dat hij zijn concubine heeft mishandeld. Dit alles is het gevolg van drugsgebruik. Om aan het verboden spul te komen, maakte de verdachte zich steeds schuldig aan diefstal. De verdachte is bijkans 20 jaren verslaafd. Hij beloofde plechtig aan rechter Albert Ramnewash dat hij zijn leven zou veranderen. De vervolgingsambtenaar had een straf van 12 maanden gevorderd. De raadsman, Valery Pique, verzocht de rechter om niet mee te gaan met de strafeis van de officier. Hij gaf aan dat de verdachte 9 negen maanden in voorarrest heeft doorgebracht. De rechter veroordeelde de verdachte voor de gepleegde feiten conform de eis tot 12 maanden met aftrek. Als bijzondere voorwaarde legde de rechter de verdachte op dat hij gedurende zijn detentie psychiatrisch begeleid wordt.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: