Moestadja Foudantion heeft grootse plannen in Jogjakarta

Er komt een Suriname instituut in Jogjakarta, Indonesië, dat bekendheid zal moeten geven aan ons land. Samen met dit instituut zal er ook een monument worden opgezet dat symboliek moet staan voor de duizenden Indonesische immigranten die vanaf eind negentiende eeuw als contractarbeiders naar Suriname zijn gekomen. Dit zegt minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken desgevraagd aan Dagblad Suriname. De Biza-bewindsman vertoefde vorige maand op het Indonesisch eiland, waar hij de OIC Vrouwenconferentie bijwoonde. Tegelijkertijd voerde hij gesprekken voor de opzet van het monument dat ook in Jogjakarta zal staan. De Moestadja Foundation bereidt dit project voor. Het district Jogjakarta is dat deel van het eiland (midden Java) waaruit het grootste deel van de immigranten afkomstig is. Op de agenda van de bewindsman stond ook een bezoek aan zijn geboorteplaats en het huis van zijn vader en grootouders in een dorp in midden Java. Deze tocht onderneemt hij vaker en ook deze keer gelukte het hem het huis te vinden. Een bezoek aan de begraafplaats  waar zijn vader ligt, vond echter geen voortgang, daar het op een berghelling ligt en hij deze tocht vanwege  gezondheidsredenen niet mocht ondernemen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: