Guillermo Samson: ‘Kiezer heeft geen vertrouwen in leiding NPS’

De Nationale Partij Suriname leeft in zwaar weer. Tijdens de afgelopen verkiezingen heeft men een dieptepunt gekend met maar vier zetels in het parlement. Nu onder leiding van Gregory Rusland is de populariteit van de partij niet toegenomen, integendeel. Politiek annalist Guillermo Samason zei in het actualiteitenprogramma van RBN, ‘Rashied Pierkan’s Kal Aaj Aur Kal’, dat er sprake is van een enorme val in de NPS. Dat is op zich niet vreemd, daar in het verleden bij de wisseling van de wacht dat ook is gebeurd. Bij deze wisseling van de wacht was er geen sprake van een ‘dipje’.
De nieuwe leiding van de NPS straalt geen charisma uit in vergelijking tot Pengel, Arron of Venetiaan. Samson illustreerde het vorige met een voorbeeld. Volgens hem lijkt de NPS op Moses die dwaalde in de woestijn en zocht naar het beloofde land. Komt ook nog bij kijken dat de voorzitter van de NPS een paar radicale fouten heeft gemaakt wat de gouddeal betreft. In elk geval spreekt de NPS de mensen op dit moment niet meer aan. Het is niet die nationalistische partij van Suriname van weleer. ‘Komt nog bij kijken de jongeren. Die bepalen het tegenwoordig en ik weet niet of ze zich kunnen terugvinden in die ploeg die op dit moment aan de partij leiding geeft’, gaf Samson aan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: