Drie politiefunctionarissen aangehouden en twee ontslagen in 2013

Het jaar 2013 is nauwelijks begonnen en er zijn reeds drie politiemannen in verzekering gesteld. Alsof dit niet genoeg was, wordt vernomen dat nog twee andere wetsdienaren door de korpsleiding zijn ontslagen. De drie politiefunctionarissen zijn in twee verschillende zaken aangehouden. De wetsdienaar G. is ter zake diefstal, verduistering en oplichting aangehouden. De andere twee agenten, R. en S., zijn van het bureau Santodorp. Aan hen wordt het verwijt gemaakt dat zij buiten proportie geweld hebben toegepast bij verzet van enkele arrestanten. Gaande het verdere onderzoek blijft dit tweetal achter slot en grendel. Van de twee politieambtenaren die door de korpsleiding zijn ontslagen, blijkt dat een van hen ter zake overtreding van de Wet op verdovende middelen in Frans-Guyana is aangehouden. De tweede functionaris is bijkans acht maanden zonder enige berichtgeving weggebleven. De leiding achtte het nodig om deze twee ambtenaren met ontslag te sturen.
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: