Carla bezoekt Moestadja

Carla bezoekt MoestadjaEen delegatie van de Caribbean Religious Liberty Association (Carla) heeft gistermorgen een beleefdheidsbezoek gebracht aan minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken. De delegatie bestond uit de heren Guno Emannuelson en Clive Dottin. Laatstgenoemde is de secretaris-generaal van Carla. Met minister Moestadja is van gedachten gewisseld over de activiteiten van de regionale organisatie met betrekking tot wereldissues. Volgens de heer Dottin komt de organisatie op voor het belang en de vrijheden van burgers. Carla wil een brug slaan tussen de diverse religieën. De hulp van de regionale instantie bestaat ondermeer uit het verzamelen van handtekeningen of juridische bijstand wanneer mensen en groepen daartoe de behoefte hebben.
Bij de bijeenkomst was ook Stanley Soeropawiro, hoofd van de afdeling Eredienst, aanwezig. Hij gaf aan wat het beleid is van het departement op het stuk van de goede samenwerking tussen de overheid en de verschillende groepen. Een aantal geestelijken komt maandelijks in aanmerking voor een honorarium vanuit de overheid voor werkzaamheden. In het kader van de Interreligieuze Week van Harmonie zullen gezamenlijk activiteiten ontplooid worden. De heer Dottin was bijzonder verheugd met de wijze waarop de Surinaamse overheid samenwerkt met de religieuze organisaties. Aan het eind van de bijeenkomst werd gebeden en mocht minister Moestadja enkele boekwerken in ontvangst nemen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: