Bouterse populair, ministers moeten weg

Bouterse en NDP blijven immens populair 4 Bouterse en NDP blijven immens populair 5President Desi Bouterse blijkt uit de cijfers van de peilingen het enorm goed te doen. In december stond 74,6% achter hem en zijn wijze van beleid voeren. In januari 2012 was dat 69,8%. In maart was er een dip naar 56,1%, maar in juni haalde hij weer 69,6%. Volgens Krishnadath kwam het vertrouwen in de president weer tot uiting toen hij zijn kabinet reshuffelde. Men begon geloof in hem te hebben. In tegenstelling tot de president scoren zijn ministers het bar slecht. Toen de peiling gehouden werd in de eerst helft van december, vond 47,8% dat Bouterse zijn kabinet weer moet reshufflen. 28,75 vindt dat niet nodig, terwijl 23,6% het niet weet of geen mening hierover heeft. Niet vergeten moet worden dat de ministers slecht gescoord hebben, zonder dat de schandalen van de RGB-minister en NH-minister nog bekend waren. De cijfers van reshufflen zouden hoger zijn als de peiling na de schandalen gehouden zou worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: