Bouterse en NDP blijven immens populair

John KrishnadathPresident Desi Bouterse en zijn politieke partij blijven populair onder het volk. Uit een opiniepeiling, gehouden door John Krishnadath van het onderzoeksbureau Idos, is naar voren gekomen dat gedurende het jaar 2012 gemiddeld meer dan 70% van de bevolking tevreden is met de werkwijze van Bouterse. De resultaten van de peiling werden zaterdag bekendgemaakt in het RBN-programma Rashied Pierkhans Kal Aaj Aur Kal. De Nationale Democratische Partij (NDP) is nog steeds de populairste partij in Paramaribo en Wanica. Met respectievelijk 41% om 35% zijn ze in deze districten de partij die de meeste zetels zouden behalen als er in december verkiezingen gehouden zouden worden. Wie gedacht had dat de VHP beter zou scoren dan de NDP in Wanica, heeft het glad mis. In deze peiling scoort de VHP 14% in Wanica ten opzichte van de 35% van de NDP. Vermeld moet worden dat de peiling is genomen in de eerste helft van december, toen waren de concessieperikelen van Mahender Gopi en John Sew A Tjon nog niet aan de orde. Ook was nog niet bekend dat de verhoging van de AOV een misverstand was. De peilingen zijn gehouden in Paramaribo, Wanica, Commewijne en Nickerie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: