Bezoek minister Adna aan Nationaal Jeugdparlement

Bezoek minister Adna  aan Nationaal JeugdparlementOp zaterdag 12 januari is de eerste openbare vergadering van het Jeugdparlement voor het nieuwe jaar gehouden in de NJI vergaderzaal. Dit gebeurde in aanwezigheid van minister Ismanto Adna van Sport – en Jeugdzaken. Overigens is het de eerste keer dat de bewindsman een bezoek bracht aan het Nationaal Jeugdparlement (NJP). De minister gaf aan dat op een reguliere basis overleg moet plaatsvinden tussen het Nationaal Jeugdparlement en het ministerie, zodat er sprake kan zijn van een goede samenwerking. Want wie kan beter een beeld geven wat er onder de jeugdigen leeft dan de jeugdigen zelf.
In het kort werd gesproken over de speerpunten van het dienstjaar 2013 van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken samen met het Nationaal Jeugdparlement. Er werd ook gesproken over het sport- en jeugdbeleid. Enkele punten die aangehaald werden over het sportbeleid waren de opzet en bouw van de Regional Sport Academy, de opzet van een sportfonds, het aanstellen van een onderdirectoraat binnenland en de landelijke instelling van het project  ‘Hoe fit is Suriname’.
Wat betreft het jeugdbeleid zal  in 2013 gewerkt worden aan een awareness programma ‘Easy Childhood Development (ECD)’, waarbij gekeken zal worden naar een gezonde leefstijl van het kind. Daarbij zal aandacht worden geschonken aan kinderen tussen 0 – 8 jaar. Met dit programma zullen ouders, verzorgers en kinderen bewust worden gemaakt van het belang van een gezonde leefstijl. Verder zal in het jeugdbeleid aandacht worden besteed aan milieuprogramma’s, Carifesta youth focus, talentontwikkeling en kinderen met een beperking. Aan het eind van het jaar zal een award worden uitgereikt aan de meest voorbeeldige jeugdige, om zo het voorbeeldfiguur te zijn voor de jongeren en die te helpen vormen.
Voor het vergemakkelijken van hun werkzaamheden mochten de leden van het NJP elk een notebook in ontvangst nemen. Minister Adna gaf aan dat dit hulpmiddel handig is om hun ideetjes en projecten vast te leggen. Het NJP staat vrij in het indienen van hun projecten bij het ministerie van Sport en Jeugdzaken. Die zullen naar mogelijkheid en wenselijkheid worden uitgevoerd.

error: Kopiëren mag niet!