‘KPS heeft politieagenten zonder rijbewijs’

KPS heeftHet Korps Politie Suriname (KPS) heeft politieambtenaren die niet beschikken over een rijbewijs. Dit blijkt uit correspondentie van de hoofdcommissaris van politie, Humphrey Tjin Liep Shie, die uitgelekt is. Tjin Liep Shie zegt in de correspondentie dat deze groep agenten tot en met april 2013 de kans krijgt om een geldig rijbewijs te halen. Alle ambtenaren van politie vanaf de rang van agent van politie derde klasse zijn verplicht over een geldig rijbewijs van de categorie BE te beschikken. Deze maatregel wordt volgens de hoofdcommissaris genomen, zodat de verschillende agenten optimaal ingezet kunnen worden voor het werk. Het niet mogen besturen van een voertuig heeft volgens Tjien Liep Shie het gevolg dat deze ambtenaren onvoldoende kunnen worden ingezet, terwijl de andere ambtenaren die wel beschikken over een rijbewijs overbelast worden. Tevens loopt de dienstverlening stagnaties op.
Een vereiste voor bevordering is het beschikken van een geldig rijbewijs. Degenen die niet beschikken over een rijbewijs, krijgen dan onherroepelijk een negatieve beoordeling. Tot en met april 2013 bestaat voor de manschappen daarom de mogelijkheid te voldoen aan dit vereiste. Voor de kaderleden en officieren zal deze eis met onmiddellijke ingang bij de beoordelingen gehanteerd worden. Er zal hierop ook controle worden uitgeoefend, meldt Tjin Liep Shie. Hij vraagt aan de verschillende afdelingen alle agenten te registreren die niet beschikken over een rijbewijs en de lijst hem te doen toekomen tegen eind deze maand. De krant trachtte een nadere reactie te krijgen van Tjin Liep Shie, echter bleven pogingen vruchteloos.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: