Zware straffen geëist in meervoudige berovingszaak

Het Openbaar Ministerie heeft gisteren haar strafvoorstel gepresenteerd in de zaak, waarbij Coppename Markt, een servicestation, het PPS-gebouw en de pinautomaat van de RBC Bank aan de Jagernath Lachmonstraat zijn beroofd. De openbare aanklager, Cynthia Klein, achtte het bewijs tegen zeven verdachten geleverd. De verdachte Brian N. hoorde de hoogste straf tegen zich eisen, namelijk 14 jaar met aftrek. Volgens de officier was Brain betrokken bij de beroving van Coppename Markt, de Texaco, waarbij een ‘tawaman’ dodelijk werd geraakt, en bij de beroving van de pinautomaat.
De vervolging gaf aan dat op de camerabeelden deze verdachte duidelijk te zien is. Echter ontkent Brain dat. Naast deze verdachte werd tegen het trio, Athony P. Easthon P. Ronny R., een gevangenisstraf van 10 jaar met aftrek gevorderd. Roberto C. riskeert 8 jaar cel. Tegen deze laatste achtte de vervolging twee feiten wettig en overtuigend bewezen. Clifton F. en Jerrel D. zijn niet aangehouden in deze zaak. Zij hoorden elk een celstraf van 4 jaar met aftrek tegen zich eisen. De officier gelastte onmiddellijke gevangenneming van Clifton. Jerrel is in een andere zaak aangehouden. Voor de laatste verdachte, Iwan A., werd er vrijspraak geëist.
Bij de beroving van de Coppename Markt op 15 januari 2011 maakten de rovers SRD 90.000, US$ 500, een vuistvuurwapen en kostbare bezittingen van de medewerkers buit. Op het beeldmateriaal is duidelijk te zien hoe de rovers gewapend de slachtoffers hebben aangevallen. Op 17 januari 2011 werd een ATM- machine van RBTT (nu RBC-bank) beroofd. De daders zijn toen met SRD 400.000 ervandoor gegaan. Ook worden zij ervan verdacht het securitybedrijf PPS te hebben overvallen. Het laatste feit is gepleegd bij een Texaco-station aan de Anamoestraat op 15 april 2011. De criminelen zijn hier met een geldsbedrag van SRD 75.000 en Euro 6.000 ervandoor gegaan. Alsof dit niet genoeg was, zou één van de gewapende rovers één of meer schoten hebben gelost op een omstander, Michaël Lienga, die hierdoor kwam te overlijden. Kantonrechter Alida Johanns verdaagde de behandeling van deze zaak. Op 24 januari zullen de raadslieden in de gelegenheid worden gesteld om te pleiten voor hun cliënten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: