Voorzitter Jongerenraad NDP Wanica gaat voor vernieuwing

De pas geïnstalleerde voorzitter van de NDP Jongerenraad van Wanica, Praathna Sital, zegt te gaan voor vernieuwing en verjonging binnen de politiek. Als voorzitter van de jongerenraad wilt ze zoveel mogelijk jongeren in haar district mobiliseren om te bemoeien met de politiek. ‘We willen jongeren nauw betrekken in de politiek, zodat ze bewust gaan stemmen bij de verkiezingen’, meent Sital. Ze zegt dat dit de gedachtengang was van de NDP en daarom in elk district een jongerenraad is geïnstalleerd. Sital zegt dat in de politiek van Suriname steeds weer dezelfde gezichten terugkomen in het machtscentrum en dat het tijd is geworden dat ook jongeren worden betrokken op dit niveau, zodat ze nu al beginnen ervaring op te doen om later een kritische politicus te zijn. ‘De toekomst vraagt jongeren met een kritische houding, omdat we zien dat er veel ouderen in de politiek zijn. We hebben jongeren nodig die niet alleen kritisch zijn, maar die ook met een andere aanpak in de politiek komen en op een andere manier politiek drijven.’
Sital zegt dat de NDP al heeft bewezen in het jaar 2010 dat de partij gaat voor vernieuwing en verjonging. Hoewel de jongerenraad ruim een maand geleden is geïnstalleerd, is er nog geen veldwerk verricht, vertelt de voorzitter van de jongerenraad. Ze zegt dat er in het veld veel te doen is op het gebied van sport en onderwijs. Haar streven is onder andere te werken aan deze twee punten in het district. ‘Zodra we op het veld gaan, merken we ook welke knelpunten er zijn, waarna er daarop wordt ingespeeld’, aldus Sital. Enkele leden van de Jongerenraad van de NDP vinden dat het veldwerk strakker moet worden aangepakt en dat er vooral moet worden gewerkt aan het werven van leden, wat nog niet is gedaan.
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: