Slachtoffer zedenzaak liep vaker weg van huis

Kantonrechter Alida Johanns hoorde gisteren het slachtoffer en haar moeder in de mensenhandel- en zedenzaak, waarin drie personen betrokken zijn. Het betreft de 25-jarige Marcel K., de massagesalonhouder Tonny T.(49) en zijn vriendin Claudine K. (44). Het drietal is aangehouden op verdenking van mensenhandel en het hebben van vleselijke gemeenschap met een jeugdige. De magistraat hoorde het slachtoffer in de raadkamer. Het verhoor duurde twee en een half uur. Gelijk daarna werd de moeder van het 14-jarige meisje gehoord. Zij verklaarde dat haar dochter vaker van huis was weggelopen met vriendjes.
De moeder gaf aan dat haar dochter zou verloven. Ze liep echter weg met een andere jongen. De moeder belde met de verdachte Marcel. Hij had haar naar Commewijne meegenomen. De dochter hield haar moeder voor dat zij twee weken voor een massagesalon had gewerkt. Zij werd door de verdachten Tonny en Marcel naar de salon gebracht. De moeder gaf aan dat haar dochter misbruikt was door haar eigen zwager. Het slachtoffer is volgens de moeder een erg gesloten persoon. Ze deelt haar geheimen niet graag met haar ouders. Bij de politie heeft zij wel een uitgebreide verklaring afgelegd.
Vanwege de lange duur van de behandeling verdaagde de rechter deze zaak naar 24 januari. Er moeten nog drie politiemannen en een van de medeverdachten worden gehoord. De verdachten blijven aangehouden.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: