Politieman en rijinstructeur vrijgesproken van aannemen smeergeld

Een rijinstructeur en een politieman werden gisteren vrijgesproken. Aan hen werd het verwijt gemaakt dat zij giften hebben aangenomen en beloften hebben gedaan. Rechter Alida Johanns gaf aan dat een mevrouw enkele keren haar rijexamen niet had gehaald. Volgens haar verklaring zou de rijinstructeur haar toen hebben voorgehouden om een betaling van SRD 600 te doen. Zij vertelde dit aan haar werkgever, die het op zijn beurt aan een ander verklapte. Een politieman startte met een onderzoek zonder medeweten van de rijinstructeur.
De vrouw kreeg het geld van de politie terug. Volgens de advocaten is het opsporingsonderzoek op onrechtmatige wijze verricht. De advocaten verzochten de magistraat om de verdachte op grond daarvan vrij te spreken. De magistraat merkte op dat het dossier werkelijk dat vermoeden wekt. Het gesprek tussen de vrouw en de rijinstructeur werd opgenomen zonder toestemming van de rc of daartoe bevoegde instanties. De rechter oordeelde dat het bewijs onrechtmatig was verkregen en sprak de verdachten op grond daarvan vrij.
 Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: