Nieuw Suriname zit na een jaar in commissie

De politieke partij Nieuw Suriname zit na bijkans een jaar weer in een commissie. Voorzitter Harish Monorath zit namelijk ook in de commissie van rapporteurs vanuit de kant van de coalitie, die de goudovereenkomsten moet doornemen. Monorath zegt in een gesprek dat hij niet wakker zou liggen als hij niet in de commissie zou deelnemen. ‘Voor mij is het belangrijk te kijken naar de inhoudelijke van de wetsproducten’, aldus Monorath. Vanaf de aanname van de Amnestiewet mocht deze partij geen zitting hebben in de verschillende commissies op DNA-niveau. Monorath was een van de weinige coalitieleden die fel gekant was tegen de aanname van de Amnestiewet, zeer tot woede en teleurstelling van de rest van de coalitieleden. Hierna mochten ze van de overige coalitieleden geen deel meer uitmaken van commissies en werd Nieuw Suriname uit de commissie van HI en Volksgezondheid gezet.
‘Ons is ook gezegd dat er niet meer gewerkt zou worden met ons, maar we hebben gelijk gevraagd om dit te formaliseren conform de procedures’, aldus Monorath. Hij zegt dat hij zich nooit heeft beziggehouden met kadaverpolitiek en zich daarom nooit heeft gestoord aan de verschillende uitspraken gedaan op het podium. Monorath zegt dat hij de ontwikkeling van de samenleving belangrijker vindt dan zich bezig te houden met gossip. ‘De participatie in commissieverband is in het belang van de ontwikkeling van het volk.’ De onderlinge strijd tussen Monorath en John Nasibdar over het voorzitterschap is nooit opgehouden. Nog steeds claimen beide personen op deze functie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: