Installatie Technische Commissie Vaccinatiebeleid

Op woensdag 9 januari 2013 werd op het ministerie van Volksgezondheid de nieuwe Technische Commissie Vaccinatiebeleid geïnstalleerd door minister Michel Blokland. Deze commissie is voor een periode van 2 jaren benoemd te rekenen van 1 oktober 2012 tot en met 1 oktober 2014. Deze commissie maakt deel uit van een zeer belangrijk instrument van Volksgezondheid, omdat vaccinatiebeleid een belangrijk deel is van de primaire gezondheidszorg, iets waar het ministerie zich sterk op focust. Vaccinatie is zeker een ideaal instrument om preventief te werk te gaan.
De taken van de commissie omvatten o.a. het vaststellen van het nationale beleid ter zake nieuwe vaccinatieprogramma’s zoals HPV (Human Papillonavirus Vaccination), pneumococcen, gele koorts en een 2de dosis MMR (Mazelen Bof en Rubella). Het monitoren en bijstellen van procedures en standaarden met betrekking tot de verschillende vaccinatieprogramma’s, het vaststellen en reviseren van richtlijnen voor vaccinatie, registratie en rapportage en ontwikkelen en monitoren van een evaluatieplan voor het EPI (Expanded Programme Immunization) behoren ook tot de taken. De commissie zal zich ten slotte ook inzetten voor het uitvoeren van surveys ter bevordering van de vaccinatiedekking.
In de 8 personen tellende commissie hebben zitting drs. B. Ting A Kee vanuit BOG (voorzitter), drs. M. Mohan- Algoe ( Volksgezondheid), drs. G. Baldewsingh (Stg. Medische Zending), drs. M. Sardjoe MPA (RGD), M.B.  Zeefuik BA (Paho), drs. C. Eersteling- Hammen (Unicef ), drs. I. Gajadien (BOG) en drs. M. Jubitana (BOG).

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: