Installatie nieuwe Port Health Commissie

Op woensdag 09 januari 2013 heeft de minister van Volksgezondheid, drs. Michel Blokland, een nieuwe Port Health Commissie geïnstalleerd. Deze commissie is voor een periode van 2 jaren benoemd te rekenen van 1 oktober 2012 tot en met 1 oktober 2014. De minister heeft in zijn toespraak naar voren gebracht dat de commissie een belangrijke taak heeft en veel werk moet verzetten om de bevolking te beveiligen en te beschermen tegen besmettelijke ziektes van buiten Suriname.
De taken van de Port Health Commissie omvat o.a. het onderhouden van een staat van paraatheid op lucht- en zeehavens bij de grensposten. Dit moet met name gebeuren door het organiseren van jaarlijks beleidsoverleg met de directies van relevante ministeries en particuliere organisaties die te maken hebben met lucht- en zeehavens en grensposten. De PHC moet tweejaarlijks een nieuwe editie van het Port Health Beleidsplan formuleren en distribueren, evenals het organiseren van workshops en oefeningen in het kader van de ontwikkeling van het Port Health Beleidsplan. De PHC superviseert de ontwikkeling van de programma’s van de stakeholders en ondersteunt deze met adviezen, workshops en trainingen. Het adviseren van de minister van Volksgezondheid betreffende de ontwikkeling van het nationale Port Health Programma en het ondersteunen van de ontwikkeling van Port Health-programma’s in de grensdistricten met behulp van alle stakeholders behoren ook tot de taken. De PHC moet samenwerken met andere ministeries en internationale organisaties voor de verdere ontwikkeling van het nationale Port Health Programma.
In de 10 personen tellende commissie hebben zitting A. Warner M.Sc (voorzitter vanuit BOG), drs. R. Ramadhin M.Sc (BOG) , H. Leeflang (SLM), R. Simpson (Casas), C. Getrouw (NV Havenbeheer), V. Bijnaar (NV Luchthavenbeheer), L. Gemerts (MAS), S. Jankie (LVV), F. Baarn LLB (TCT) en kapitein R. Samuels (Defensie).

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: