Suriname versus Nederland op 24 februari

De Surinaamse Worstelfederatie (SWF) organiseert op zondag 24 februari haar eerstvolgende internationaal evenement. Dit  zal zijn een ontmoeting tussen Suriname en Nederland. De hoofdpartij zal volgens SWF-bestuurslid Dara Ramcharan zeer waarschijnlijk gaan tussen de Surinaamse kampioen Adarsh Kewal en de Iranier Amir Sheik Hoesseni, die momenteel in Nederland woont en traint. Daarnaast is er een reuzengevecht tussen de superzwaargewichten Donovan Dongo (120kg) van SC Tatami en Boy Roelofs (105kg) uit Nederland. Wesley Mulder, die ook uit Nederland komt, zal hoogstwaarschijnlijk tegen de Nickeriaanse kampioen uitkomen. Roelofs en Mulder waren vorig jaar juli al in Suriname uitgekomen tijdens een internationaal evenement. Beiden wonnen hun partijen. Roelofs versloeg de toenmalige Surinaamse kampioen Amresh Bihariesingh met gemak, terwijl Mulder te sterk was voor Arun Bihariesingh.
Ramcharan zegt dat de SWF zich van bewust is dat de Nederlandse worstelaars qua ervaring en wedstrijdritme beter zitten dan de Surinamers. Daarom heeft de federatie gemeend dit jaar zaken anders aan te pakken. Op weg naar het gala toe zijn er centrale trainingen ingelast. Hieraan doen  de 10 beste worstelaars mee. De eerste training in dit verband was afgelopen zondag in het Sportcomplex Kwatta. Onder deskundige begeleiding van internationaal arbiter Michel Nathoe en de trainers Iwan Muntslag (Tatami), D. Touw Ngie Tjouw (wv Meerzorg) zullen de atleten klaargestoomd worden voor het internationaal gala. In Nickerie wordt het werk begeleidt door r Sjafiek Guarie (Jai-Hind) en W. Ramcharan (Hind-Kesrie)
De SWF heeft evenwel nog meer in petto. Uit deze groep van deelnemers aan de centrale trainingen zullen ook worstelaars worden geselecteerd voor twee internationale toernooien buiten Suriname. Deze worden gehouden in Guatemala (van 17 tot 22 maart) en Panama City (van 5 tot 7 april). Voor juni staat het Immigratietoernooi op programma, waaraan ook worstelaars uit India zullen meedoen. Als erkenning heeft het bestuur van de SWF ook nog gemeend om op zaterdag 12 januari enkele worstelaars te huldigen vanwege hun geleverde prestaties het afgelopen jaar.
 
 
 

error: Kopiëren mag niet!