Nieuwe voj-school voor Livorno

Het ressort Livorno krijgt een nieuwe voj-school. Deze komt te staan aan de Botromankiweg. De werkzaamheden zijn inmiddels al gestart. Dit zegt het districtsraadslid Hrishikesh Oemraw in gesprek met Dagblad Suriname. Hij zegt dat buurtbewoners bij hem met een klacht kwamen over een niet onderhouden perceel. Na onderzoek bleek dat het ging om een stukje terrein van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. ‘Aangezien deze buurt een schoolrijke buurt is, had ik eerst gedacht om een bibliotheek of een opvangcentrum hier te laten bouwen, maar uiteindelijk heeft het ministerie besloten om een voj-school hier neer te zetten. Dat vindt Oemraw heel goed, omdat plaatselijke scholen al vol zitten. Kinderen die geen plaats konden krijgen op deze scholen waren genoodzaakt om naar andere scholen te gaan. ‘Ik zelf moest enkele jaren terug naar een hele andere school toen ik studeerde. Nu in deze tijd zijn er juist meer kinderen bijgekomen, dus de school is een verlichting voor degenen die ver moeten reizen om te studeren.’ Het is nog onduidelijk wanneer de school af zal zijn, hoeveel klassen er zullen komen en welk type voj-school hier zal komen. Buurtbewoners zijn blij met dit initiatief en vragen aan het ministerie om voor het komende schooljaar klaar te zijn met het gebouw. ‘Dan hoef ik mijn kinderen niet zover te brengen. Ik haal mijn zoon terug van de Shri Vishnuschool’, aldus een blije moeder.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: