Variërende straffen voor rovers First offenders krijgen strafkorting

Sergio Cummings, Giovanni Pollar, Rudi Vrede en Saferio Maynard hebben zich schuldig gemaakt aan diefstal middels geweldpleging.  Op 16 november 2011 hebben zij zich toegang verschaft tot een woning. Een vrouw was op dat moment alleen thuis. Één van de verdachten vroeg haar of hij mocht gaan urineren. De vrouw belde gelijk met haar echtgenoot en gaf hem toen telefonisch door dat  onbekende mannen bij haar in de woning waren. Op een bepaald moment heeft een van de daders de vrouw vastgehouden. De tweede verdachte heeft toen haar halsketting, twee vingerringen en een horloge weggerukt. Naast deze spullen  zijn de rovers ook met een mobiele telefoon en geld ervandoor gegaan. Volgens verklaring van de verdachten is Maynard met het idee gekomen.
Rechter Maytrie Kuldipsing achtte het bewijs tegen de verdachten wettig en overtuigend bewezen. Omdat Pollar een recidivist is, veroordeelde de magistraat hem  tot een gevangenisstraf van twee en een half jaar met aftrek. Hij heeft zich reeds eerder schuldig gemaakt aan strafbare feiten en is daarvoor ook gevonnist. Met betrekking tot het resterende drietal achtte de rechter de straf van twee jaar met aftrek passend en geboden. Omdat dit drietal first offenders is, hebben zij van de rechter een strafkorting gehad. In deze zaak had het Openbaar Ministerie tegen elk drie jaar en zes maanden gevangenisstraf gevorderd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: