PVV in favoriete positie om kampioenschap

De  Politie Voetbal Vereniging (PVV) heeft zijn eerste wedstrijd  van het nieuwe jaar in de voetbalcompetitie van de Nieuwe Generatie Voetbal  Bond  (NGVB) met een belangrijke zege geopend. Naaste concurrent voor het kampioenschap, SV Flora, werd met 2-1 verslagen. Hierdoor heeft PVV zich geplaatst in de favoriete rol om het kampioenschap. In een enerverende strijd, waarbij af en toe de emoties naar boven kwamen, bleef het tot de laatste minuut van de wedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter Clyde Fabies, spannend voordat de beslissing viel.
De inzet en de strijd die beide ploegen leverden zorgde er voor dat de rust in ging met een blanco stand. In de tweede helft duurde het tot de 65ste minuut voordat de strijd open gebroken werd.  Jayson Fraenk opende voor PVV de score, terwijl Flora in de 83ste minuut de gelijkmaker scoorde.  Valentino Wilsterman benutte een strafschop na een handsbal van aanvoerder Rinaldo Pinas van PVV.  In de 90ste minuut viel de beslissing toen Jayson Fraenk met een juweel van een schuiver, de bal buiten bereik van de kruipende doelman van Flora, Pascal Beukenhout, plaatste. Voor de aanwezige politiemannen in burger was op dat moment de vreugde niet te beschrijven, daar scheidsrechter Fabies direct voor uitscheiden floot. PVV heeft de koppositie overgenomen met 18 punten uit 6 gewonnen wedstrijden, terwijl Flora nu de tweede plaats bezet met 4 gewonnen wedstrijden en een verloren. De derde plaats is voor Slee Juniors met 15 punten.
In een bizarre wedstrijd kwamen Benfica en Vasas tot een ondenkbare score van 6-6. Vasas nam bij de rust een 4-2 voorsprong, terwijl  Benfica in de tweede helft (72ste minuut) op een  6-5 voorsprong kwam. In de 90ste minuut scoorde Vasas de gelijkmaker middels  de speler Fabian Gondorf.  De overige doelpunten van Vasas kwamen van  Danovon Jozefzoon, Diego Wolff, Roberto Lijmpot, Miquel Sawirono en Guno Diekan. Voor Benfica waren het  Ivanildo  Pinas met een hattrick (3x), Bellande Lugard, Asario Wooter en Stanley Hornberger.
Jong Aurora en Alabi Boys kwamen in deze boven stuwmeer dorpenstrijd niet verder dan een 4-4 gelijkspel. Beide ploegen kwamen om de beurt op een voorsprong. De rust bracht eveneens een gelijk stand van 2-2.  Jong Aurora kwam in de  57ste en 61ste minuut op een 4-2 voorsprong. Maar Alabi Boys kwam terug en in de 66ste en 75ste minuut werd de stand terug gebracht naar 4-4. Voor Jong Aurora scoorden Jason Lugard (2x), Robertino Gregor en Ritchie Jabini. Voor  Alabi Boys  Zico Popoe, Beswi Koedemoesoe, Hedwig Foto en Sente Abauna.
Op donderdag 10 januari spelen om 18.00 uur Vasas en Slee Juniors en om 20.00 uur Flora en Napoli tegen elkaar. Op woensdag speelt Botopasie in SVB Eersteklasse verband tegen Voorwaarts.
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: