Nep-politiemannen maken Mercedes-Benz buit

In de vroege ochtend van zaterdag 5 januari  omstreeks 3.00 uur kreeg de politie het bericht binnen van de benadeelde S.H. dat drie mannen hem van zijn voertuig, van het merk Mercedes- Benz, hebben beroofd.  Volgens verklaring van S.H. werd hij door een grijswit gelakt Noah-busje zonder achterkentekenplaten aan de Kwattaweg ter hoogte van Moengostraat klemgereden. Aan de politie verklaarde S.H. dat het drietal in het zwart was gekleed. Elk van hen had een kogelwerende vest aan. Op een gegeven moment stapte een van de drie manspersonen uit het busje. Hij had een vuistvuurwapen in zijn bezit. Hij hield S.H. voor dat hij een politieman was.
De reden voor het klemrijden was dat S.H. zich schuldig zou hebben gemaakt aan een verkeersovertreding. Volgens de ‘politieman’ had S.H. de maximaal vastgestelde snelheid overschreden. De politieman hield de benadeelde voor dat hij naar station Kwatta moest rijden. Daarbij zei hij ook dat het voertuig door hem verder bestuurd zou worden. S.H. nam op de achter zitting plaats. De benadeelde kreeg argwaan toen hij zag dat de Noah-bus een andere richting opreed. S.H. kreeg het vermoeden dat de man die zijn Mercedes bestuurde, een nep politieman was. Hij gaf hem te kennen dat hij de politie zou bellen. Bij die gelegenheid richtte de dader zijn wapen op de benadeelde. S.H. zag op een bepaald moment kans om uit de wagen te springen.
In het voertuig had S.H. twee cellulair toestellen en een geldsbedrag van meer dan SRD 3000. Inspecteur Humphrey Naarden zegt dat er een algemeen bericht is gelanceerd. Volgens Naarden zijn de mannen via de Moengostraat de Koreastraat opgereden. Rond 5.00 uur merkte de politie van Stolkertsijver op dat het voertuig voorbij de politiepost was geraasd. Naarden deelt mee dat het in deze gaat om een zwartgelakte Mercedes-Benz van het bouwjaar 2006 met het kentekennummer PA 80- 60. De politie van Stolkertsijver en Moengo hebben gelijk een achtervolging ingezet. Ook zijn er bepaalde gebieden afgezet. Tot op dit moment is de politie bezig het gebied af te kammen op zoek naar de rovers en de gestolen Mercedes.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: