Messentrekker moet 2 ½ jaar brommen

De 24-jarige Rodney Pinas is veroordeeld tot twee jaar en zes maanden gevangenisstraf met aftrek. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Op 18 april bewerkte Pinas het slachtoffer met een scherp voorwerp. Volgens verklaring van de verdachte heeft hij uit zelfverdediging gehandeld. Naar zijn verklaring heeft het slachtoffer hem eerst aangevallen met een eind hout. Later kwam de verdachte terug op zijn verklaring en beweerde dat het slachtoffer hem met een sabel had mishandeld. In een poging om zichzelf te verdedigen, is het slachtoffer geraakt. De Centrale Meldkamer kreeg de melding van deze steekpartij binnen. Dit steekincident heeft zich voorgedaan aan de Toekomstweg. Toen de politie op de plaats van het delict arriveerde, trof zij het slachtoffer hevig bloedend aan. Het plaatselijk onderzoek leverde noch een eind hout noch een sabel op. Kantonrechter Sieglien Wijnhard achtte de verklaring van de verdachte ongeloofwaardig. Zij verwierp het verweer van de advocaat van de verdachte en de exceptie van noodweer.
De officier van justitie had een strafeis van drie jaar en zes maanden. De magistraat week af van de eis en veroordeelde Pinas tot een gevangenisstraf van 2 ½ jaar met aftrek.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: