‘Zichzelf verrijkende politici zijn a-nationaal’

“De lage lonen die wij aan Surinaamse burgers betalen, zowel bij de overheid als de private sector, hebben ermee te maken dat sommige politici maximaal profijt halen uit de natuurlijke hulpbronnen van het volk en daarmee ook doelbewust de samenlevinmg arm maken en arm houden.” Dit zegt NPS-topper John van Coblijn naar aanleiding van de spraakmakende uitgifte van duizenden hectaren concessie aan John Sew A Tjon en Mahender Gopi. “Deze politici zijn a-nationaal en etaleren een anti-volkshouding”, vervolgt Van Coblijn. “We dienen als volk en land in opstand te komen tegen degenen die denken dat ze op deze wijze kunnen omgaan met het volk, met name de jongeren, sociaal zwakkeren en grote delen van de middenklasse en ondernemers die het  zo moeilijk hebben. Als we gaan onderzoeken hoe het met onze natuurlijke hulpbronnen is op dit moment en hoe daarmee wordt omgesprongen, dan zien we dat alleen sommige multinationals en Surinamers er profijt van hebben. Dit kostbaar goed is van ons allen. Zolang we niet bereid zijn te vechten voor de hoge lonen en het opvoeren van de capaciteit van jongeren, zal men blijven proberen grote delen van het volk in een slaaf-knecht-meester-verhouding te houden. Het wordt  tijd dat wij hieraan een einde maken”, zegt de NPS-topper. “Want anders blijft er niets over voor de toekomstige generaties.”
Van Coblijn neemt het de huidige regering ook kwalijk dat ze het volk misleidt inzake de gouddeals die gesloten zijn. “We hebben de president en zijn mensen in de afgelopen 10 tot 12 jaar horen zeggen dat we slechts 5 procent hebben gekregen uit de gouddeal van 2002. Wat schetst mijn verbazing wanneer ik de president hoor zeggen op een podium dat de vorige deals 45 procent opbrachten voor Suriname, wat in feite onwaar is. Het is namelijk 50 procent geweest”, zegt van Coblijn. Volgens de NPS’er doet de president dit, omdat de recente deal die gesloten is, Suriname niet het minimale aandeel van 50 procent oplevert. “De misleiding zit er hierin dat men slechts 25 procent van de aandelen wist te bemachtigen, wat neerkomt op slechts 5 procent meer dan wat de vorige minister van Natuurlijke Hulpbnronnen, Gregory Rusland, had bereikt met de Amerikanen. Iedereen zal wel weten waarom ze nu slechts 5 procent meer hebben gehad.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: