HI treft maatregelen tegen gratis winkelende ambtenaar Ontslag blijft uit

Het ministerie van Handel en Industrie heeft maatregelen getroffen tegen een ambtenaar. Deze was betrokken in de groep ambtenaren die in Commewijne winkeliers heeft afgeperst. Dit schandaal kwam aan het licht toen winkeliers aan het einde van het jaar hun vuurwerkvergunningen gingen halen op het commissariaat van Commewijne. Daar deponeerden ze meteen een klacht bij dc Ingrid Karta Bink dat ze steeds werden verrast door ambtenaren in khaki kleding die inkopen deden in de winkels en uiteindelijk niet ervoor betaalden. De winkeliers zeiden vanaf het begin dat ze vermoeden dat ook controleurs van het ministerie van HI zich hieraan schuldig maken. Bink zegt dat het ministerie gelijk een onderzoek heeft ingesteld onder de aanwezige ambtenaren van HI in Commewijne, waarna een persoon werd geïdentificeerd. ‘HI heeft deze persoon gelijk uit het veld weggehaald. Nu mag hij binnen blijven werken’, zegt Bink. Volgens de wet zou deze ambtenaar op staande voet ontslagen moeten worden, echter is dit niet gebeurd. Er zijn nog meer personen die zich schuldig hebben gemaakt aan de afpersing.
De dc zegt dat de winkeliers bang zijn mee te werken aan het onderzoek. ‘De winkeliers zeggen in intervieuws met het districtssecretariaat dat ze bang zijn dat ze problemen krijgen met de personen en hun familie.’ Bink zegt dat de winkeliers bereid zijn dit incident te vergeten, echter zullen ze niet schromen om een aanklacht in te dienen als de ambtenaren weer overgaan tot deze daad. De overige personen zijn onder andere ambtenaren van het commissariaat zelf. Bink zegt dat deze mensen zich moeten doodschamen dat ze overgaan tot zulke praktijken. ‘Alsof de winkeliers hun goederen gratis laten halen. Zij werken keihard en moeten betalen voor hun goederen. Het kan gewoon niet dat je doodleuk in de winkel stapt, je inkopen haalt en weer rustig wegloopt zonder te betalen. Ik zou me diep schamen’, aldus de dc.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: