Drugskoerier moet nog 2 weken achter de tralies

De Nederlander Rahiel Wazier moet een straf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, uitzitten. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan overtreding van de Wet op verdovende middelen. De magistraat achtte anders dan de officier van justitie poging tot uitvoer wettig en overtuigend bewezen. Wazier had cocaïnebolletjes geslikt. Hij werd door de dienstdoende ambtenaren uitgenodigd voor visitatie. Aan Wazier werd gevraagd om mee te doen aan de urinetest. De verdachte hield de manschappen voor dat hij op dat moment niet kon urineren. Op een bepaald moment vroeg een van de ambtenaren of hij iets geslikt had. De verdachte gaf toe dat hij bolletjes in zijn maag had. Advocaat Benito Pick had tijdens zijn pleidooi een verweer opgeworpen. Hij gaf aan dat aan zijn cliënt de cautieplicht laat was voorgehouden. De kantonrechter verwierp het verweer van de verdediging. Zij achtte een straf van 6 maanden passend en geboden. Wazier werd op 18 juli 2012 aangehouden. Hij moet nog 2 weken zitten.
Saskia Bandhan        

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: