Somohardjo over Defares: ‘Over een dode hoef je niet meer te praten’

‘Over een dode hoef je niet meer te praten, hij is niet meer bij NV Havenbeheer’, zegt Pertjajah Luhur (PL)-leider Paul Somohardjo over de gewezen directeur van Havenbeheer, John Defares. Somohardjo zei gisteren in gesprek met Dagblad Suriname dat de aanvallen van Defares op de persoon van Somohardjo en zijn partij ongefundeerd zijn. “Telkens zoekt deze man naar valse argumenten om mij en de partij aan te vallen.’ De PL-voorzitter toonde gisteren op een persconferentie het vonnis van kortgedingrechter John von Niesewand van 26 november 2009. In 2009 had NV Havenbeheer een kort geding aangespannen tegen de PL waarbij zij eiste dat de partij weg moest van het terrein aan de Mangrovestraat. PL mocht ook geen beheersdaden plegen. Indien dat toch gebeurde, diende de partij een dwangsom van SRD 40.000 per dag te betalen. ‘Wij hebben de zaak gewonnen. Defares wil het tot een persoonlijk dispuut maken.’
“Eerst ging het over een perceel dat aan Havenbeheer zou toebehoren, terwijl ik heb aangetoond dat het bewuste perceel al sinds 1998 was ingetrokken. Nu heeft die man weer iets gevonden om aandacht te trekken. Plotseling is er een pijpleiding die een gevaar zou vormen voor de omgeving van Beekhuizen evenals de haven. Dezelfde pijplijn gaat ook dwars door het perceel van Coast Trading. Bovendien rijden honderden 20 ton trucks van Dalian evenals houtmaatschappijen dagelijks langs de pijpen. En nooit heeft Defares daar iets over gezegd. Men gaat niet zoeken naar een oplossing, maar zeggen dat Somohardjo weg moet. Niemand kan ons weghalen. Overigens heeft Staatsolie voorbereidingen getroffen om de pijpen ondergronds te plaatsen.” Defares heeft eerder aangegeven dat Somohardjo met opzettelijke en bewuste leugens de samenleving voor de gek houdt.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: