OM wil pedofiele opa 9 jaar wegstoppen

Het Openbaar Ministerie eist 9 jaar cel tegen Eduard B. die ervan verdacht wordt zijn kleinzoon seksueel misbruikt te hebben. Dit heeft de verdachte volgens de officier van justitie gedaan tijdens afwezigheid van de oma. De verdachte heeft zich op twee momenten aan de jongen vergrepen. De eerste keer was het niet gelukt. De twee keer was het slachtoffer naar het toilet; toen heeft zijn opa hem in het toilet misbruikt. De oma van de jongen was op die dag aan de Franse kant. Zij was er naar toe om haar uitkering te ontvangen. Toen zij terugkeerde, vertelde de jongen dat opa hem heeft misbruikt. Naast het bed van oma lag een bijl. Zij heeft de verdachte danig mishandeld met de bijl en wel zodanig dat hij in het ziekenhuis belandde. De officier van justitie, Astrid Niamat, achtte uit de verklaringen van het slachtoffer en de oma en het ondersteunend geneeskundig rapport wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan verkrachting. Hij heeft geweld aangewend tijdens het misbruiken.
Advocaat Lesley Rodgers reageerde geschokt op de eis. De verdediging kan zich niet terugvinden in de gedachtegang van de vervolging. Volgens de raadsman is de verklaring van zowel de jongen en de oma tegenstrijdig. De jongen geeft aan dat toen zijn oma thuis arriveerde hij gelijk zijn relaas aan haar heeft voorgehouden. De oma verklaart dat zij eerst mishandeld is door de verdachte. Zij riep de jongen en toen heeft hij de ware toedracht uit de doeken gedaan. Zij pakte toen de bijl en sloeg de verdachte daarmee. Ook het geneeskundig rapport is volgens de raadsman niet bevestigend. De verdediging verzocht de kantonrechter om de twijfels in het voordeel van zijn cliënt aan te rekenen en hem van de gehele tenlastelegging vrij te spreken. De verdachte blijft erbij dat hij niets met de jongen heeft gedaan. Rechter Sieglien Wijnhard doet op 21 februari uitspraak. Eduard blijft in voorarrest.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: