Beroving- en verkrachtingszaak artieste: Verzoek tot invrijheidstelling van verdachte afgewezen

De twee verdachten, German P. en Jules F., zitten vanaf juni 2012 vast. Zij worden verdacht van beroving en verkrachting van de artieste D.S. De raadsman van de verdachte German kon vanwege omstandigheden gisteren niet aanwezig zijn op de rechtszitting. Advocaat Irvin Kanhai die de medeverdachte verdedigt, gaf aan dat deze zaak op 4 oktober is aangevangen. Het is reeds drie keren op de rol verschenen en de behandeling is steeds uitgesteld. De raadsman had reeds eerder aangegeven dat hij behoefte heeft om de medeverdachte German in de zaak tegen zijn cliënt te horen. Omdat de rechter geen andere keus dan de verdere behandeling uit te stellen, deed advocaat Kanhai het verzoek tot invrijheidstelling van zijn cliënt.
De openbare aanklager, Astrid Niamat, verzette zich tegen het verzoek. Zij verzocht de rechter om daaraan voorbij te willen gaan. De officier gaf aan dat de verklaring van de verdachte Jules geleid heeft tot aanhouding van de anderen. Hij gaf aanwijzingen. Bovendien heeft hij een vrij gedetailleerde verklaring afgelegd. Kantonrechter Sieglien Wijnhaard wees het verzoek van de verdediging af en stelde de verdere behandeling uit tot 7 februari.
De derde verdachte, Denny Koempai, was ook al gearresteerd, maar zag kans om op 14 juni 2012 te vluchten uit het cellenhuis van het bureau van de recherche te Geyersvlijt. De politie heeft na zijn ontvluchting een opsporingsbericht uitgevaardigd, tot nu toe echter zonder enig resultaat.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: