NPS – voorzitter Gregory Rusland: ‘Doe-jaar 2012 NDP-regering mislukt’

‘Een terugblik op het afgelopen jaar leert dat de huidige NDP-regering gefaald heeft in haar doe-jaar.’ Dit zegt voorzitter Gregory Rusland van de Nationale Partij Suriname aan Dagblad Suriname.  NDP-voorzitter en staatshoofd Desi Bouterse had het jaar 2012 aangekondigd als het ‘doe-jaar’ waarin de vele beloften zouden worden vervuld. ‘De verwachtingen waren hoog gespannen, maar we zijn ontevreden over het resultaat’, merkt de NPS-topper op. ‘Zo zijn de veel besproken woningbouwactiviteiten niet van de grond gekomen.’ Er worden volgens Rusland ‘steeds heilloze beloften gedaan, waarbij de samenleving onnodig wordt opgezweept en de handel op slinkse wijze misbruik maakt door prijzen in de winkels op te schroeven’. ‘Terwijl het gat van niet waargemaakte beloften steeds groter wordt, verslechtert de positie van het volk verder, daar  de nadelige effecten van de devaluatie van de Surinaamse munt en de drastische verhoging van de government take in 2011 ook in 2012 voelbaar zijn geweest.’ Dit is de reden geweest dat verhogingen op AOV en AKB niet zouden hebben bijgedragen tot verbetering van de positie van de doorsnee Surinamer ten opzichte van de periode van voor 2011.
Rusland zegt over de ‘in het vooruitzicht gestelde populistische verhogingen van sociale voorzieningen’ dat ervoor gewaakt moet worden dat het volk wordt opgezadeld met een onjuist uitgavenpatroon, dat de economie op termijn niet kan dragen.  ‘Wie nuchter beleid voert, houdt er terdege rekening mee dat de nu riante inkomsten uit de olie en goudsector een dag kunnen tegenvallen, wanneer de wereldmarktprijzen zullen kelderen. Als dat gebeurt, is het de vraag hoe de Staat de vele verhogingen dan zal financieren. In dat geval zal het arme volk het kind van de rekening worden.’
‘Het thuis zetten van het al schaarse kader, vanwege veranderde beleidsinzichten’, ziet Rusland als één van de bijzondere minpunten in het 2012-beleid van de regering Bouterse. ‘Een andere heikele kwestie is de inmenging van de Staat in de werkzaamheden van de rechterlijke macht, waarbij de rechtstaatgedachte onder druk is komen te staan.’ Rusland zegt in een vooruitblik op 2013 dat de NPS samen met haar partners een kritische bijdrage zal blijven leveren aan het verbeteren van de positie van elke Surinamer.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: