Facebook-reacties op 86.000 ha voor Mahender Gopi

Onderminister Mahinder Gopi heeft afgelopen weekend het nieuws beheerd met zijn goedgekeurde aanvraag van meer dan 86.000 hectare bos voor houtkap. Hiermee verkreeg de ambtenaar, die tevens secretaris is van de president op het kabinet, de concessies van voormalig staatshoutverwerkingsbedrijf Bruynzeel. Hij kreeg de concessies op naam van 2 nv’s, Exotic Wood en Brotim, die hij in april dit jaar oprichtte en in mei inschreef bij de KKF. Na een gesprek met de president en RGB-minister Ginmardo Kromosoeto stelde Gopi zijn portefeuille ter beschikking aan de president. Maar de gemeenschap is helemaal niet eens hiermee. Men vraagt zich af waarom de president de 86.000 ha niet heeft ingetrokken en waarom de hoofdverantwoordelijke voor de uitgifte, RGB-minister Kromosoetoe, nog niet is ontslagen. U leest hieronder enkele reacties die burgers op de facebook-pagina van Dagblad Suriname hebben gegeven.
 
 
Anila – Wat een kerstcadeau en een bonus 13e maand
 
Radjen – Worden de uitgegeven concessies ingetrokken?
 
Sioe San – En wordt er ook gekeken naar Sew a Tjon?
 
Carmelita – Wie volgen er nog meer??????
 
Giesla – Leuk, goed, leren jullie die hebzuchtigheid af en doe je werk naar behoren. Ophouden met eigen belang. Wanneer houdt deze BS op
 
Giesla – Ik ken je nog toen je binnenkwam jongen. Vol goede voornemens. San psa mi mati
 
Geeta – Goedzo Press!!!!!!!!!!
 
Kwamina – Politiek na pasensi, denk aan het lied van Alberto Gemerts en luister goed ernaar
 
Angela – Ik vraag me af wie die vergunning dan heeft goedgekeurd??  Moet die man dan ook niet bedanken, meneer Dagblad??
 
Claudia – Waarom vertrekt hij nu? De resultaten van het onderzoek zijn nog niet bekend.
 
Franco – Wat gebeurt er dan met de hoofdverantwoordelijke v/d uitgifte, namelijk de minister van RGB en de uitgeven concessies???????.
 
Ritesh – Gewoonweg NONSENS met dit soort van figuren….86.000 ha grond….al is het bos, maar hij zou bom vol geld mee verdienen en wij eenvoudige burgers van SU kunnen niet eens een 500 vierkante meters krijgen….
 
Romano – De vraag is wordt alles dan ook weer in beslag genomen???? Of kan dat niet meer?!!!! Anders had hij net zo goed onder minister kunnen blijven!!!!!!!!
 
Frank – 1 ha per persoon/dan is het goed voor de meeste Surinamers. Wanneer worden de percelen van Somohardjo ingetrokken. Ik wacht op het blije nieuws
 
Imgracia – Poppenkast. Let op er komt geen onderzoe

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: