Commewijne noteert eerste woningbrand te Ellen

In de ochtend van het Nieuwjaar is er te Ellen een huis afgebrand. De eigenaar van de woning, de 58-jarige alleenstaande Johan Zalmijn, was niet thuis toen de brand ontstond. Hij was op bezoek bij vrienden te Zoelen. De brandweer, die volgens de districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Karta Bink, binnen 10 minuten arriveerde op de plaats des onheils kon niets meer redden. Bink zegt dat de brandweer de vermoedens heeft dat de brand is ontstaan door een vuurwerk, dat de woning is binnengedrongen of een kaars die aan was. Het onderzoek naar de oorzaak wordt nog voortgezet. ‘De woning was uit hout opgetrokken. Ik heb enkele DNA-leden en een dr-lid opgetrommeld om hulp te bieden aan deze man’, aldus de dc. Ze zegt dat de directeur van de RGD, Maaltie Sardjoe, op verzoek van haar, de dakloze man voorlopig onderdak heeft aangeboden in een verlaten RGD-gebouw. Zalmijn mag gedurende een week in dit gebouw verblijven. Samen met de DNA-leden wordt er een nieuw onderkomen gebouwd voor deze man, zegt Bink. De arbeiders staan al klaar, alleen moet nu het materiaal worden afgeleverd. In een reactie bevestigt Sardjoe dat er een beroep is gedaan op haar om het RGD-gebouw ter beschikking te stellen en dat er groen licht is gegeven hiervoor. ‘Het is wel voor kort verblijf’, aldus de RGD-directeur. De dc verwacht dat binnen enkele dagen er een nieuwe woning staat voor het slachtoffer.
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: