33 vuurwerkslachtoffers genoteerd

In Paramaribo waren er tot gisteren rond 14:00 uur,  27 vuurwerkslachtoffers genoteerd. Het rijstdistrict Nickerie had er in totaal 6 vuurwerkslachtoffers. Dit brengt het aantal op 33. Het afgelopen jaar had de SEH-afdeling 52 vuurwerkslachtoffers behandeld. In Nickerie is gisteren een 27-jarige man behandeld die brandwonden heeft opgelopen. Hij had restantvuurwerk op een hoop gelegd en samen met andere spullen in brand gestoken. Hij heeft brandwonden opgelopen en is behandeld in het Dr. L. Mungra Streekziekenhuis. Op 29 december werd een 46 – jarige man met eerste- en tweedegraads brandwonden opgenomen in genoemd ziekenhuis.
Op oudjaar zijn tot 12.00 uur ‘s middags 7 personen behandeld op de Spoedeisende Hulp van het AZP. In de avonduren meldden zich nog eens 8 personen aan voor behandeling. Alle 8 slachtoffers (van resp. 6, 8, 10, 23, 34, 35 en 2 van 7 jaar) waren van het mannelijke geslacht. Brandweervoorlichter Ulrich Coats zegt dat het hem bevreemdt dat kinderen slachtoffers zijn geworden, terwijl het algemeen bekend is dat er geen vuurwerk verkocht mag worden aan kinderen en dat zij evenmin vuurwerk mogen afschieten.
Gisteren, op Nieuwjaarsdag, zijn er 12 personen, 2 vrouwen ( 15 en 38 jaar) en 10 mannen,  behandeld door de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis. De 10 mannen waren o.a 8, 20 (3 maal), 26, 35, 36 en 45 jaar. Drie personen (20,35 en 45 jaar) zijn in de nacht in het ziekenhuis opgenomen. In totaal worden 4 slachtoffers in het ziekenhuis verpleegd. Op 30 december 2012 werd een jongen van 9 opgenomen.
Het afschieten gaat door tot 2 januari middernacht. Het aantal vuurwerkslachtoffers zal dan waarschijnlijk verder zijn opgelopen.
Widjai Ganesh
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: