Politie spoort ondergedoken Agard nog op

De politie van Nickerie heeft vorderingen gemaakt in het onderzoek naar de beroving van de familie Premcharan aan de Bastiweg. Daarbij hebben de criminelen een groot geldsbedrag, mobiele telefoons, een laptop en sieraden meegenomen. Volgens gpk Stanley Benschop is het dossier bijna afgerond. Op Roel Agard na, de verdachte die ondergedoken is, is de zaak al afgerond. Volgens Benschop moet Agard in Nickerie of Guyana zijn. ‘We zijn bezig de informatie uit te werken en gaan spoedig over tot actie.’
De gpk geeft aan dat het om een zeer gecompliceerde zaak gaat. ‘Er is al een reconstructie gehouden. Twee van de verdachten hebben intussen al aangegeven hoe de buit is verdeeld. De twee anderen ontkennen hun betrokkenheid in de roof.’ De hoofdverdachte in deze zaak is bovendien een familielid, te weten de 25-jarige Shailesh Premcharan.
In deze zaak waren er reeds op de dag van de beroving twee personen, die hand- en spandiensten hadden verleend, aangehouden. Premcharan en Agard vluchtten weg. Na een tip uit de samenleving hield de politie Premcharan aan te Nationaal Project. In de auto zaten ook een zwager van de familie en de taxichauffeur. Ook zij werden aangehouden. In de auto trof men aan een gaspistool en een speelgoedpistool. Premcharan was eerder al betrokken bij een beroving van een juwelier op de markt.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: