BR doet uitspraak in arbeidsgeschil NV EBS

De Bemiddelingsraad (BR) zal vandaag haar oordeel vellen in het slepende arbeidsgeschil tussen de bond en directie van de NV Energiebedrijven Suriname (NV EBS). Gisteren verschenen partijen voor de laatste keer voor dit jaar bij de raad, informeert  BR-secretaris Wensley Misiedjan Dagblad Suriname.  De cao-onderhandelingen bij de EBS duren al ruim een jaar, zonder dat partijen tot een vergelijk zijn gekomen. Het probleem is in september 2012 gedropt bij de raad. De bond eiste aanvankelijk een inflatiecorrectie van boven twintig procent. Ondanks het feit dat deze eis in tweede instantie lager werd bijgesteld, kon geen overeenstemming worden bereikt. De directie beloofde in september voorschotten te geven op te betalen studietoelagen, maar ook deze werd niet uitbetaald. Het wachten is nu dus op het eindoordeel van de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname.
 
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: