VHP houdt conferentie Vision 2030

De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) organiseert ter gelegenheid van de herdenking van het 64-jarig bestaan van de partij in de maand januari een conferentie op het terrein van KKF. De conferentie heet ‘Dialoog en Consensus over een duurzaam toekomst. Aanzet tot Suriname’s 2030 Vision’. Het doel van de conferentie is een aanzet te geven tot een nationale lange termijnvisie, die helpt om een nationale ontwikkelingsrichting te bepalen. Bovendien meent de partij dat er rekening moet worden gehouden met een globaliserende en complexer wordende wereld. Belangrijk resultaat van processen tot het formuleren van deze visies is de consensus die er tot stand komt. Een lange termijnvisie hielp de richting vinden, maar hielp vooral ook betrokkenheid en saamhorigheid tot stand brengen. Een lange termijnvisie kan daarom een krachtig instrument zijn tot natievorming volgens de partij.
‘Eerdere Surinaamse initiatieven die in dit kader geplaatst kunnen worden, hebben aangetoond dat er in ons land door iedereen vrijwel identiek gedacht wordt omtrent de doelen. Wij willen met de conferentie een aanzet geven tot bewustwording en initiatie van een 2030 Vision voor ons land en wij willen dat bereiken door brede nationale participatie. Een brede vertegenwoordiging van de gemeenschap zal worden uitgenodigd, waaronder vertegenwoordigers van het nationale bestuur, politici van coalitie en oppositie, vertegenwoordigers van bedrijfsleven, vakbeweging en het maatschappelijk middenveld, wetenschap en vooral ook jongeren. Wij verwachten circa 175 deelnemers’, aldus het Wetenschappelijk Bureau van de VHP. De organisatie van de conferentie ligt in handen van dit bureau. Het bureau meldt verder dat er vier thema’s aan de orde komen. De voorbereidingen naar de conferentie toe zijn reeds gestart.
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: