Reshuffling marktleidingen op komst

Er is een reshuffling op komst van de leiding van de verschillende markten in Paramaribo. Zo zullen de verschillende marktmeesters van posten worden verwisseld. ‘Het zijn geen ontheffingen, maar gewoon reshufflingen’, geeft districtscommissaris (dc) Mohamed Kasto Dagblad Suriname aan. ‘Na een tijdje is het nodig om de marktmeesters op andere werkplekken te zetten. Zo krijgen ze ook de kans om hun ideeën en kennis op de andere markten te delen.’ Volgens Kasto zal de reshuffling per 2 januari plaatsvinden.
Zo gaat marktmeester Egbert Fonkel naar Markt Zuid, terwijl Armand Barron de scepter zal zwaaien op de Kwakoe Markt. Zowel Fonkel als Barron maakte de leiding uit van de Centrale Markt en de Vreedzaam Markt. De nieuwe marktmeesters van de Centrale Markt worden Stefanus Korendam en Johanna Anauli. Korendam is de marktbeheerder van de Kwakoe Markt, terwijl Anauli van Markt Zuid.
Verder krijgt de Centrale Markt nog twee coördinatoren bij. Deze zullen de huidige coördinator Banai bijstaan in het vele werk dat hij heeft op deze grote markt. De dc wil in eerste instantie de twee nieuwe coördinatoren rekruteren uit het personeel dat hij ter beschikking heeft op het commissariaat. ‘Als dat niet lukt, dan moeten we een sollicitatieprocedure op gang brengen.’
Kasto is ook van plan de aanmeersteiger achter de markt aan te pakken. ‘We zijn met de ministeries van LVV, OW en Volksgezondheid bezig om te kijken hoe we zaken kunnen aanpakken, zodat met name de visafdeling op een verantwoorde manier haar producten aan de man kan brengen’, zegt de dc tot slot.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: