Partij ondersteunt standpunt BEP-fractie

Alhoewel het standpunt van de BEP-fractie betreffende de Minov-begroting niet door de hele partij is gedragen, geeft de partij wel haar volle ondersteuning aan de mening van haar twee parlementariërs.  De BEP’ers Rudolf Zeeman en Ronny Asabina stemden vorige week voor de begroting van het departement van bewindsvrouwe Shirley Sitaldien. “De minister was eerlijk en heeft onomwonden aangegeven dat het niet goed gaat met het onderwijs in het binnenland. Zij heeft ook naar tevredenheid uitgelegd wat de oorzaken zijn. Wij willen haar de gelegenheid geven daarin verandering te brengen”, zegt Zeeman. De BEP’er zegt dat de partij volledig staat achter dit standpunt die zij hebben ingenomen in het parlement. Zeeman verwacht dat de minister prioriteit geeft aan de situatie in het dorp Karmel. De EBG-school in dit dorp draait benedenmaats. Hij hoopt dat het de overheid lukt de scholen van het bijzonder onderwijs die niet naar tevredenheid functioneren, over te nemen.
De parlementariër verwacht een dergelijke overname ook voor de school te Karmel. De overname is voor hem primair, daar ook gebleken is dat leerkrachten eerder kiezen om te werken voor het openbaar dan het bijzonder onderwijs. Dat zou ook de reden waarom de bijzondere scholen in het binnenland vaak kampen met een gebrek aan onderwijsgevenden. Het assembleelid blikt niet tevreden terug op de begrotingsbehandeling. De aan de oppositie toegemeten tijd was veel te krap, waardoor zij niet alles dat verkeerd gaat, aan de orde heeft kunnen stellen.
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: