Beruchte inbreker ingerekend door politie Livorno

De politie van Livorno heeft maandagmiddag met behulp van de burgerij de beruchte inbreker B.F., alias Benja, aangehouden. Omstreeks drie uur kreeg de politie een melding binnen dat buren een inbreker op heterdaad hadden betrapt in een woning aan de Livorno Beekhuizenweg. De politie ging gelijk op onderzoek uit. Toen Benja doorhad dat hij betrapt was, vluchtte hij weg achtervolgd door de politie en burgers van de buurt. Uiteindelijk lukte het om Benja aan de Martin Luther Kingweg in de kraag te vatten. Intussen is B.F. ingesloten en heeft hij bekentenissen afgelegd over gepleegde diefstallen. Vermeldenswaard is dat een man in een winkel te Livorno zat toen hij B.F. zag langs rennen. Deze man ging B.F. ook achterna om hem aan te houden. De buurtbewoners dachten dat deze man een comparant van B.F. was en hij werd door hen aangehouden. Daarbij hebben zij hem klappen toegediend. Deze man mocht na medische behandeling naar huis. Bij de politie van Livorno gaf deze burger te kennen dat hij geen aangifte wegens mishandeling wenste te doen.
De politie stelt het op prijs dat de burgerij waar mogelijk helpt bij het aanhouden van personen, die op heterdaad betrapt zijn bij het plegen van een strafbaar feit. Het is echter belangrijk dat nadat de persoon is aangehouden, die zo snel mogelijk wordt overgedragen aan de politie en dat men niet ertoe overgaat om de verdachte nodeloos te mishandelen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: