Leerkrachten naschoolse opvang landelijk niet uitbetaald

Niet alleen de leerkrachten van het project ‘Naschoolse Opvang’ in Commewijne hebben geen uitbetaling gehad. Ook de leerkrachten in Paramaribo en andere districten zijn niet uitbetaald. Dat zeggen de leerkrachten van de naschoolse opvang zelf in verschillende gesprekken met Dagblad Suriname. ‘Terwijl men grif geld verdient met het project. Vooral de mensen die zorgen voor het eten, maken grof geld met dit project. Alleen de leerkrachten die moeten zweten, hebben het nakijken’, aldus een leerkracht die anoniem wenst te blijven. Ze zegt dat het project een heel goed project is, maar dat niet een ieder serieus is met het uitvoeren ervan. Ze vindt dat een deel alleen een bijdrage levert, omdat het voor hun een zaak van geld maken is. ‘Terwijl wij het meeste werk moeten doen’, aldus de anonieme leerkracht, die aan het ministerie van Onderwijs vraagt vooral het werk op het veld te blijven controleren.
In DNA heeft het lid Carl Breeveld van de DOE-fractie aangegeven dat bij dit project blijkt dat producten overgefractureerd worden. Hij vroeg aan het ministerie om een onderzoek in te stellen. Vorige week zei de coördinator van Commewijne, Ann Sadi, in een gesprek dat geen van de negen scholen in het district die meedoen met het project, uitbetaald was. ‘De leerkrachten zijn nog niet uitbetaald. Er zijn wel toezeggingen gedaan voor kerst, maar we zijn al in de week van kerst en we zien dus niets gebeuren’, aldus Sadi. Zij zegt dat zij de leerkrachten heeft gevraagd geduld te betrachten.
‘Wat in het vat zit, verzuurt niet. Als we niet voor kerst zijn uitbetaald, ga ik er van uit dat we zeker in januari zullen worden uitbetaald’, zegt Sadi zelfverzekerd. Ze vermoedt dat de late uitbetaling komt door stagnatie in de administratieve sfeer binnen het ministerie. Sadi zegt dat elk leerkracht per dag SRD 50 verdient. ‘Dit is wel tussen 13.00 en 17.00 uur. En de controleurs die veldwerk verrichten en rapportage uitbrengen, verdienen op dagbasis SRD 75. Dat is de toezegging dat is gedaan’, aldus de coördinator. Ze zegt dat na de kerstperiode ook de rest van de scholen zullen worden opgenomen in het project. Er zijn in totaal 22 basisscholen in het district. Volgens Sadi gaat het heel goed met het project. Ze zegt dat de scholieren vooruitgang hebben geboekt sinds het project is gestart.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: