Ambtenaren Commissariaat Commewijne doen inkopen zonder te betalen

Ambtenaren van het Commissariaat in Commewijne worden verdacht van afpersing. Winkeliers van dit district hebben bij de districtscommissaris, Ingrid Karta-Bink, tijdens een sessie met de dc geklaagd dat ambtenaren gekleed in khaki-kleding hun winkelzaken binnenlopen, inkopen doen en niet betalen voor de spullen. Bink zegt in een interview dat de winkeliers het hebben over de mensen die onder andere als bestuursopzichters functioneren. ‘Het zijn mensen die mijn pak dragen. Het kan dus een ieder zijn die onder het commissariaat vallen’, aldus de dc. De winkeliers zeggen in een gesprek dat ze altijd bang waren dat hun vergunningen zouden worden ingetrokken. Ze hebben daarom nooit een klacht gedeponeerd bij de politie en het commissariaat.
De dc beloofde de winkeliers dat er gelijk een onderzoek zal worden verricht. ‘Ik heb de winkeliers gevraagd bij de politie een klacht te deponeren, zodat dit helemaal tot in de bodem kan worden onderzocht.’ Bink zegt dat de klacht doodserieus is en dat ze het niet als een grap ziet. ‘Ik tolereer dit niet van mensen die voor mij werken. Een ieder is onderworpen aan wet en recht en een ieder moet zich eraan houden.’ Ze zegt dat de medewerkers zich moeten schamen om over te gaan tot deze daad. ‘Alsof de winkeliers hun goederen gratis halen. Zij werken keihard en moeten ook betalen voor hun goederen. Het kan gewoon niet dat je doodleuk in de winkel stapt, je inkopen haalt en weer rustig wegloopt zonder te betalen. Ik zou me diep schamen’, aldus de dc. De personen die tot deze daad zijn overgegaan, riskeren volgens de dc ontslag.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: