Slachtoffer Brokopondo geen verkeersdode Wel opzettelijk aangereden

Een man, die woensdag langs de Afobakaweg te Klaaskreek werd aangetroffen, is volgens de Voorlichtingsdienst van het KPS geen verkeersdode. Signa Sabajo deelt aan Dagblad Suriname mee dat op zondag 16 december het latere slachtoffer en een familielid in een woordenwisseling  raakten. Het slachtoffer was volgens Sabajo gewapend met een houwer en de tegenpartij had zich gewapend met een stuk hout. Op een bepaald moment liep het latere slachtoffer weg. De andere partij was in gezelschap van zijn zoon. Hij stapte in het voertuig, startte het en reed in op het slachtoffer. Toen de zoon dit zag, probeerde hij de handelingen te beletten door voor het voertuig te gaan staan. Hij merkte op dat zijn vader agressief was en gewoon door ging met zijn handelingen. De zoon ging toen uit de weg.
De vader reed in op het slachtoffer. Het slachtoffer liep daarbij letsels op. Hij werd door een ander familielid gebracht naar de plaatselijke polikliniek en van daar naar de Spoedeisende Hulp. Twee dagen na het incident gaf het slachtoffer de geest. Na een ingesteld onderzoek lukte het de politie van Brokopondo de verdachte aan te houden en in verzekering te stellen ter zake poging tot zware mishandeling de dood tot gevolg hebbende. Hoewel het slachtoffer is overleden als gevolg van een ongeval met een auto, wordt volgens politiewoordvoerder Sabajo dit niet gerekend tot een verkeersongeval.  De verkeersbarometer blijft dus ongewijzigd op 79.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: