President Bouterse zal opening VHP-conferentie Vision 2030 verrichten

President Desi Bouterse krijgt de eer om de conferentie ‘Vision 2030’, die de politieke partij VHP op 19 januari 2013 zal houden, voor open te verklaren. Dit bevestigde partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi gisteren in gesprek met Dagblad Suriname. ‘De president heeft zijn ondersteuning toegezegd’, beaamde Santokhi. Onlangs is hij op het kabinet van de president ontvangen voor een onderhoud hieromtrent. De VHP had namelijk een brief gericht naar de president waar hij gevraagd werd om als hoogste man van het land de conferentie officieel voor open te verklaren. ‘Ik heb een goed gesprek gehad met de president’, zei de VHP-voorman.
Santokhi ontkent dat er over politieke issues is gesproken. Ook niet over een mogelijke samenwerking tussen de NDP en de VHP bij de komende verkiezingen.  Maar hij benadrukt wel dat een mogelijke samenwerking met de NDP in de toekomst niet uitgesloten is. Deze discussie gaat volgend jaar van start. Er is reeds een actieplan opgesteld. Op de jaardag van de partij, op 16 januari, zal een begin gemaakt worden met de discussies om de verdere koers van de VHP te bepalen. Volgens de VHP-topper zijn de meningen van de partijstructuren hierover verdeeld. Een groep is van mening dat de VHP alleen de verkiezing moet ingaan om vervolgens na de verkiezingswinst samen te werken met andere politieke partijen. Een andere groep wil echter dat in huidig verband (NF) de verkiezingen wordt ingegaan en zodanig ernaar wordt gewerkt dat het verkrijgen van regeermacht gegarandeerd is.
De conferentie ‘Vision 2030’ die op 19 januari wordt gehouden, betreft een initiatief van de VHP om op wetenschappelijk niveau analyses en projecties te plegen hoe de situatie in Suriname nu is en hoe de wereld in 2030 eruit zal zien. Tal van aspecten, waaronder het bestuurlijke, het milieu, de gezondheid, de economie en de infrastructuur, zullen onder de loep worden genomen. Zo zal een beeld geschetst worden wat de bedreigingen en ontwikkelingsmogelijkheden zijn in die nieuwe situatie. Op grond hiervan zal gericht beleid gemaakt kunnen worden. De aanbevelingen van deze conferentie zullen aan een wetenschappelijk instituut overgedragen worden. Santokhi legt er de nadruk op dat alle politieke partijen en sociaal maatschappelijke organisaties in de gelegenheid gesteld zullen worden deel uit te maken van deze conferentie.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: