Dienst Watervoorziening krijgt twee watertanks erbij

De Dienst watervoorziening van het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen heeft op vrijdag 21 december 2012 twee nieuwe watertrucks in gebruik genomen. Dit vond plaats op het waterstation Meerzorg in Commewijne door de Districts – Commissaris Ingrid karta – Bink en het hoofd van Dienst Watervoorziening Marlon Oosterling. Tevens werd het startsein gegeven voor het boren van nog een waterbron te peperpot in Commewijne.
Diensthoofd Marlon Oosterling gaf aan blij te zijn dat de Dienst nu ook over nog twee eigen waterwagens mag beschikken, zodat meerdere delen van de gemeenschap voorzien kunnen worden van water. Zij beschikken nu over 9 watertrucks. Immers, het doel van de Dienst Water voorziening van NH om iedereen van voldoende schoon drinkwater te voorzien kan niet in een handomdraai worden gerealiseerd. Op dit moment is er nog niet overal waterleiding aangelegd en deze mobiele watertankwagens zal de dienst naar de gemeenschap moeten ondersteunen. Ze zullen landelijk ingezet worden in enkele gebieden van Commewijne, Wanica en Brokopondo. De huidige watertanks zijn een behoorlijke aanwinst voor de Dienst en hebben elk een volume van 17 cube.
Verder wordt er ook nog aan een structurele oplossing gewerkt. Er is op 21 december ook het startsein gegeven voor het boren van een waterbron te peperpot. Dit zal ertoe moeten leiden dat er optimaal drinkwater is voor de bewoners uit die omgeving. Het waterstation op Meerzorg draait niet optimaal. Het is in 2009 opgelevert en heeft een capaciteit van 240 cube water per uur. Door allerlei omstandigheden produceerd het nog niet optimaal. De waterdruk in de buizen moet vergroot worden. De dienst heeft nu al 20 km transport-en distributie leidingen geplaats die lopen vanuit station Meerzorg naar Tamanredjo,die zal moeten zorgen voor het optimaliseren van het water naar de huishouding.
Districts Commissaris van Commewijne Ingrid Karta – Bink is heel blij en juicht dit initiatief toe. Er zijn nog 2 watertanks erbij gekomen om de bewoners van Commewijne te voorzien van water. Bij haar installatie als DC heeft zij gezegd samen met de bewoners van Commewijne naar oplossingsmodellen te zullen zoeken om dit waterproblematiek tot het verleden te laten behoren. Zij merkt op dat dit stapvoets wel gebeurt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: