Zes tolkvertalers beëdigd

Directeur Adjaykoemar Moensi van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft gisteren een zestal tolkvertalers beëdigd. In het bijzijn van vrienden en familieleden vond deze plechtigheid plaats. De verzoeken tot beëdiging komen via het ministerie van Justitie en Politie en worden doorgeleid naar het ministerie van Binnenlandse Zaken. Vervolgens is het de president van de Republiek Suriname die de personen per resolutie benoemt.
Volgens de directeur zijn de zes personen op basis van hun kennis voorgedragen. ‘Het houdt in dat ze bij het uitoefenen van hun werkzaamheden de nodige geheimhouding in acht nemen. Informatie die uit de activiteiten voortvloeien, is niet voor derden bestemd.’ De functionaris riep de beëdigden op hun werk zo correct mogelijk uit te voeren. ‘Waarnodig zal de Staat Suriname een beroep doen op de diensten van de tolkvertalers.’ Het gaat om de beëdigde tolkvertalers Ingrid Danoe-Karg (Nederlands-Engels/Engels-Nederlands), Urmila Durgaram-Bholasing (Nederlands- Sranantongo/Sranantongo-Nederlands), Chow Kwok Ho (Chinees-Nederlands/Nederlands-Chinees; Engels-Nederlands/Nederlands- Engels), Yashmin Nab (Nederlands-Sranantongo/Sranantongo-Nederlands; Nederlands-Sarnami/Sarnamie -Nederlands), Bibi Rozenberg ( Engels-Spaans/Spaans-Engels; Spaans-Nederlands/Nederlands-Spaans) en Charley Wong (Nederlands-Chinees/Chinees-Nederlands).

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: