Vp trekt suppletoire begroting Buza in

Vicepresident Robert Ameerali heeft gisteren bij mondelinge akte de ingediende suppletoire begroting van het ministerie van Buitenlandse Zaken ingetrokken. Verder is er een item van het ministerie van Onderwijs, waarvoor er extra middelen was gevraagd, weggehaald. Ook dit heeft Ameerali bij mondelinge akte gedaan. ‘Het lijkt me wel goed nu toch wel aan te geven dat hoewel u de nota van wijziging heeft ontvangen, wij van mening zijn dat er toch nog een wijziging komt door middel van een mondelinge akte van wijziging van het ministerie van onderwijs om een item weg te halen, omdat het niet meer nodig is. Gelet op de vergevorderde tijd van het jaar zullen we de suppletoire begroting van het ministerie van Buitenlandse Zaken ook skippen’, aldus de vp.
SPA-voorzitter en parlementariër Guno Castelen maakte de opmerking dat er een schorsing moest worden gevraagd, zodat de redenen van de intrekking van de begroting van Buza kon worden besproken. ‘Maar we vragen of het zo kan, omdat de minister nog niet aan het woord is gekomen’, aldus Castelen. Hij zei dat er een wet is ingediend door de president en het niet zonder meer kan dat de vicepresident mondeling een begroting intrekt. De technische aspecten moesten volgens Castelen ook in orde worden gemaakt. Na zijn uitspraak ontstond er commotie onder de verschillende coalitieleden, echter kon DNA-voorzitter Jennifer Simons de gemoederen tot bedaren brengen en vond zij de opmerking van Castelen ook terecht.
De vicepresident moest na zijn mondelinge aankondiging gaan werken aan de technische aspecten van de intrekking, zodat de intrekking geheel volgens de regels gebeurde. Aangezien de meeste ministers geen antwoorden konden geven op de veel gestelde vragen van de DNA-leden, besloot de vp in de avonduren de vragen voor de ministers te beantwoorden. De oppositie vroeg zich af wat de functie van de ministers dan inhoudt als de vp antwoorden moet gaan geven op vragen aangaande hun ministeries. ‘Dan moeten de ministers maar thuis blijven en niet naar DNA komen’, aldus de oppositie. De vergadering verliep vanaf het begin heel erg rommelig. Naast onduidelijke antwoorden van de ministers bleek ook dat verslagen onvolledig waren, waardoor Simons vaker de vergadering moest schorsen. Dit tot irritatie van de oppositie die zich steeds ergerde aan wat ze noemde de ondeskundigheid van de coalitieleden.
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: