Inspecteur P. van Duisburglaan hervat werkzaamheden

De politiefunctionaris P., die bijkans een maand buiten functie was gesteld, heeft inmiddels zijn werkzaamheden hervat. Dagblad Suriname verneemt van een betrouwbare bron dat deze inspecteur van politie ingedeeld was bij het stafbureau aan de Duisburglaan. Het is niet duidelijk of de zaak waarvoor hij buiten functie was gesteld, ondertussen afgerond is. De betreffende politiefunctionaris werd verdacht van zware mishandeling. Naar wordt vermoed, heeft deze wetsdienaar zijn buurvrouw mishandeld en wel zodanig dat zij een armfractuur heeft opgelopen. Omdat er momenteel geen ernstige bezwaren tegen hem overeind staan, is hij door de korpsleiding in de gelegenheid gesteld om zijn dienst te hervatten.
Een andere politie-inspecteur, E.P.,  die eerder te werk gesteld was te Nieuw Nickerie, is momenteel overgeplaatst naar de gloednieuwe politiepost te Munderbuiten. Ook hij had zich vermoedelijk schuldig gemaakt aan een strafbaar feit. Indertijd was aan Dagblad Suriname meegedeeld dat E.P. nog op het korpsrapport moest verschijnen. Het feit dat deze inspecteur zijn werkzaamheden heeft hervat, doet vermoeden dat deze zaak is afgerond.  E.P. werd op dinsdag 21 augustus buiten functie gesteld. Hij was samen met een politieagent tweede klasse betrokken bij een schietincident op vrijdag 6 juli 2012 voor een inrit aan de Julianastraat te Nieuw Nickerie. Daarbij was een jongeman geraakt door een kogel uit het wapen van de inspecteur. Het slachtoffer had voor de geleden schade een vergoeding geëist.
Naast  deze twee wetsdienaren loopt er nog een zaak tegen inspecteur M. van bureau Latour.  Het wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan feitelijke aanranding van een vrouw. Vernomen wordt dat hij na dit verwijt tot heden niet meer aan het werk is verschenen. Het vermoeden bestaat dat hij nog steeds buiten functie is gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: