Hindoes en Moslims diep gekrenkt door kerstpakket vicepresident


Ambtenaren die het Hindoe en/of het Moslim–geloof belijden, zijn diep gekrenkt door het kerstpakket dat zij van de overheid hebben gekregen. De ambtenaren hebben onder andere knakworstjes van varken- en rundvlees gehad. Het is van oudsher bekend dat Hindoes geen rundvlees eten en Moslims geen varkensvlees. Daarnaast hebben de ambtenaren een flesje wijn gehad, terwijl bekend is dat Moslims geen alcohol mogen nuttigen. Op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is het zelfs zo erg dat de ambtenaren vervallen producten (rijst en chips) hebben gehad. Een snel rekensommetje leert ook dat de goederen een waarde hebben van SRD 85 en niet de beloofde SRD 150 van vicepresident Robert Ameerali.
De meeste ambtenaren zijn danig teleurgesteld en hebben hun pakket niet meegenomen naar huis. ‘Is dit het kerstpakket van SRD 150 dat de vicepresident ons beloofd had. Als wij waardebonnen hadden gekregen, dan hadden wij zelf onze inkopen kunnen doen. Misschien eet de vp knakworstjes en drinkt hij wijn, maar wij niet. Waarom moet de overheid bepalen wat wij moeten krijgen, dit lijkt wel de revo–periode. De producten hebben geen waarde van SRD 150. Denkt de regering dat wij maandelijks geen inkopen doen en de prijzen niet kennen?’ Dat waren enkele reactie van boze ambtenaren. Dagblad Suriname verneemt van haar bronnen dat de meeste pakketten op de verschillende ministeries komen van de winkel van Pertjajah Luhur– voorzitter Paul Somohardjo.
Van meet af aan hadden verschillende personen aangegeven dat de kerstpakketten van de overheid voor problemen zouden zorgen. In het populaire RBN–programma ‘Kal Aaj Aur Kal’ had niet alleen de presentator dit aangekaart, maar hadden ook vele bellers aangegeven dat zij niet veel goeds verwachten en dat derden ‘njangs’ zullen maken.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: