DNA-voorzitter wil serieuze aanpak waterprobleem Commewijne

DNA-voorzitter Jennifer Simons deed gisteren een beroep op de bevoegde autoriteiten van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen om het waterprobleem dat momenteel aan het escaleren is in het district Commewijne, serieus aan te pakken. Gisteren hebben de parlementariërs Ronny Tamsiran en Sheilendra Girjasing uit Commewijne tijdens de behandeling van de suppletoire begrotingen in DNA, aan de bel getrokken. Volgens de volksvertegenwoordigers zal de wijze waarop de distributie van water nu geschiedt in het district, zorgen voor grote problemen. Girjasing zelf meent dat de situatie elk moment kan escaleren waarbij burgers het recht in eigen handen zullen nemen, omdat de waterdistributeurs hun eigen gang gaan. ‘Het water in Commewijne is gratis. We zien dat er grote tankwagens worden ingezet om water te distribueren, maar deze zijn niet eens berekend om het water af te leveren. Ze zijn namelijk niet in staat om alle zijwegen in te kunnen’, aldus Girjasing. Volgens de parlementariër bezorgen de waterdistributeurs alleen aan bepaalde huishoudens water. ‘Men kiest op basis van de politieke kleur van de mensen. Nadat deze personen hun water hebben gehad, houden de distributeurs zich op bij de Wijdenboschbrug of onder een manjaboom. Tegen de tijd dat ze terugkeren om water te vullen, is het dan tijd om naar huis te gaan’, zegt Girjasing.
‘Terwijl de personeelskosten bij NH stijgen, zien we dat de kwaliteit van de dienstverlening achteruit gaat. De wagens rijden niet volledig rond. Gisteren nog zijn er mensen bij mij geweest die drie dagen geen water hebben gekregen’, aldus de VHP’er. Wanneer de distributeurs te weten komen dat de burgers op hem als DNA-lid een beroep hebben gedaan, worden ze afgesnauwd. ‘Dit probleem is serieus en ik zeg dat het één van deze dagen gaat escaleren. De enige personen die voordelen hebben aan de waterdistributie zijn de mensen die de wagens hebben verhuurd voor SRD 3.000 per dag’, aldus Girjasing. Hij vindt dat de politiek zich niet moet gaan bemoeien met de distributie van water en voorspelt oneindigheid tussen de burgers en de waterdistributeurs.
Girjasing kreeg bijval van Tamsiran die ook bevestigde dat de wagens te groot zijn waardoor ze de zijwegen niet kunnen aandoen. ‘Bovendien hebben de distributeurs de gewoonte om teveel letters van het alfabet te gebruiken. Er is water nodig. Het probleem is groot en ik vraag aan de regering hieraan aandacht te geven voordat zaken gaan escaleren’, aldus Tamsiran. Hij vroeg aan de minister vooral controle te laten uitvoeren op het veld en de waterdistributeurs te onderwerpen aan een onderzoek. DNA-voorzitter Simons riep de minister van NH, Jim Hok, op om het probleem in Commewijne te onderzoeken en het aan te pakken.
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: